11 Mayıs 2008 Pazar

ACI AĞACI

Acı Odun, Acı yonga, Acı Tahta,
Surinam Acı Ağacı, Kuasya:


Sıcak bölgelerde yetişir.Kabuklarının üzerinde sarı lekeler bulunur.
kırmızı çiçekleri vardır. Genellikle gövdesi, kökü ve odunu kesilerek kurutulur. Kullanılacağı zaman küçük parçalara ayrılarak suda kaynatılır.
Acı bir tadı vardır.

YARARLARI:
- Sindirimi kolaylaştırır.
- iştah açıcıdır.
- Tükürük salgısını arttırır.
- Ateş düşürücüdür.
- Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
- Barsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
- Barsak parazitlerine karşı etkili olur. Bunun için; 1 litre suyun içerisine 5-10 gr Acı Ağaç konur ve yaklaşık 5-6 saat dinlendirilir.
Sonra süzülür ve günde 3 kez yarım yada bir bardak içilir.
Fazla kullanılmamalıdır, aksi takdirde baş dönesi, mide bulantısı ve kusma yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçimiz, yorumlarınız biçim için çok önemlidir. Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı esirgemeyiniz...

Sağlık ve Kadın hakkında verdiğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkürler. Sağlık konusunda yazılarınızı takip edeceğim. Saygılar