9 Mayıs 2008 Cuma

YONCA (ekşi yonca)


YONCA (ekşi yonca)

Eksi Yonca (Oxalis Acetosella) ormanların tabanlarını, açık yesil yaprakları ve incecik beyaz çiçekleri ile bir halı gibi kaplar.
Gözleri sevindiren bir görüntüdür bu. Eksi yonca kurutulmaz, yalnızca tazeyken kullanılır.
Mide yanmasına, hafif karaciger ve sindirim bozukluklarına iyi gelir. Bu rahatsızlıklara karsı kullanıldıgında , soguk olarak , günde 2 bardak bitki çayı içilir . Sarılık , böbrek iltihabı , egzemalar ve bagırsak kurtlarında bu miktar çay sıcak içilir .

Taze bitkinin özsuyu , baslangıç durumundaki mide kanseri , habis dahili ve harici çıbanlara önerilir.
Taze özsu , meyve sıkacagı kullanılarak elde edilebilir . Her saat bası 3-5 damla , suyla veya bitki çayı ile inceltilerek içilir.
Habis harici çıbanlara , bitki özsuyu dogrudan sürülür. Parkinson hastalıgında özsu , her saat basında 3-5 damla , civanperçemi çayına karıstırılarak alınır ve dıstan da belkemigine sürülür.

Kullanım Biçimleri :

Çay hazırlamak:
Yarım veya bir tatlı kasıgı ince kıyılmıs yaprak , yarım lt kaynar suda haslanır ve demlenmesi için 4-5 dakika demlenir. Yukarıda tarif edildigi gibi içilir.

Bitki Özsuyu :
Iyice yıkanan taze yapraklar , nemli haldeyken mikserde sıkılır.

1 yorum:

  1. Yoncanın ekşisi mi varmış. İlk defa duyuyorum. Ama baya faydalı bitkiymiş doğrusu

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçimiz, yorumlarınız biçim için çok önemlidir. Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı esirgemeyiniz...

Sağlık ve Kadın hakkında verdiğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkürler. Sağlık konusunda yazılarınızı takip edeceğim. Saygılar