18 Mayıs 2008 Pazar

ADA SOĞANI

BEYAZ SOĞAN, AYI SOĞANI

Ege ve Akdeniz bölgelerinde çokça bulunur. Acı ve zehirli bir bitkidir.
Yaprakları uzun ve şerit şeklindedir, yaz sonunda beyazımsı çiçekler açar, soğan kısmı yapraklarının alt tarafındadır.
Ada soğanı taze iken zehirlidir, pişirilerek kullanılmalıdır!
Ada soğanı dilimler halinde kesilerek kurutulur. rutubetten korunması gerekir.
Kurutulduktan sonra dövülüp toz haline getirilir.

Yararları:

- Yorgunluğu giderir.
- Kalp yetmezliğinden meydana gelen yorgunluğa iyi gelir.
- Kalp hastalarının vücudunda biriken suyu atılmasında önemli rolü vardır,
Bunun için;
Gerekli toz köklerinden elde edilen tozdan günde 60 ile 200 mg. toz halinde yutulur.
Ölçülere çok dikkat edilmelidir,çok yutulursa zehirlenmeye yol açabilir!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçimiz, yorumlarınız biçim için çok önemlidir. Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı esirgemeyiniz...

Sağlık ve Kadın hakkında verdiğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkürler. Sağlık konusunda yazılarınızı takip edeceğim. Saygılar